1. Acasă
  2. /
  3. Docs
  4. /
  5. Tutoriale Produse
  6. /
  7. Produse Simple
  8. /
  9. Adăugarea generală de pro...

Adăugarea generală de produse în Woocommerce

În acest tutorial vă arătăm cum să adăugați produse în Woocommerce. Acest tutorial se adresează celor care deja au un magazin online, creat de o firmă care se ocupă cu realizarea magazinelor online, sau , de ce nu, în sistem propriu, dacă aveți cunoștiintele necesare.

Acest articol este dedicat persoanelor care sunt interesate în a învăța modul de funcționare al panoului de control, administrarea produselor în magazinul online, numit ‘Woocommerce’, așa cum puteți vedea și în panoul de control, deasupra meniului ‘Produse’

În cazul în care nu veți regăsi instrucțiunile din acest tutorial în panoul dumneavoastră de control, vă rugăm să ne contactați pentru asistență.

Acest mic tutorial este un demo, numele magazinului, imaginile, secțiunile și textele diferă, dar nu sunt relevante. Restul rămâne la fel, contează să învățați modalitatea.

În acest tutorial vă vom prezenta:
Cum să ajungeți la fereastra de adăugare produse
Cum se adaugă produsele în magazinul online
Cum adăugați o etichetă
Cum adăugați o categorie
Cum setați imaginea produsului
Cum publicați un produs

Puteți da click pe oricare dintre aceste titluri pentru a sări direct la acea secțiune.

1. Cum să ajungeți la fereastra de adăugare produse

Pentru a ajunge la fereastra de adăugare produse, în primul rând va trebui să vă logați în panoul de control al site-ului. Puteți consulta tutorialul: Logarea în Panoul de Control.

După ce v-ați logat, veți avea în partea stângă a ecranului un meniu pe fundal negru.


Dați scroll în jos până ajungeți la ‘Produse’ și dați click pe el, apoi pe ‘Adaugă nou’.


Acum o să fiți redirecționați către o pagină similară cu aceea în care doriți să creați un articol.

2. Cum se adaugă produsele în magazinul online

Aici este locul unde veți configura produsul pe care vreți să îl adăugați.


Din punctul acesta veți putea face lucrurile în funcție de nevoia dvs.

Pentru început o să fie nevoie să alegeți un titlu pentru ceea ce urmează să vindeți. Această acțiune se poate face din chenarul care vă este afișat în partea de sus a paginii. Titlul va trebui să fie scurt și precis ca atunci când cineva navighează prin magazinul dvs. să știe exact ce cumpără.

De exemplu, eu am ales sa pun la vânzare un ”Portofel din piele”. După aceea, sub titlul produsului se află chenarul unde o să scrieți descrierea pe larg a produsului, acest lucru însemnând că aveți mână liberă la creație și puteți scrie oricât doriți atâta timp cât are legătură cu ceea ce vindeți.

Pentru un sumar, există și câmpul ”descriere scurtă”, loc în care putem câteva dintre cele mai importante detalii pentru potențialii noștri clienți. În partea din dreapta se află starea produsului (locul de unde se poate publica) și mai jos aflându-se locul de unde se pot face categorii în cazul în care aveți mai multe tipuri de produse.

3. Cum adăugați o etichetă

Următoarea fereastră care ne poate fi de ajutor atunci când dorim să adăugăm un nou produs în magazinul nostru este cea de ”Etichete”. Prin intermediul acesteia putem adăuga anumite cuvinte cheie care pot ușura munca potențialului client atunci când caută un produs în magazinul dvs. Este de recomandat să adăugați cuvinte care au legătură cu produsul.

4. Cum adăugați o categorie

Veți găsi în partea dreaptă a ecranului, dând scroll în jos, secțiunea ”Categorii de produse”.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este poza_9_care_trebuie_adaugata_la_articol.png.jpg

Mai întâi va trebui să vă creați categoria sau categoriile în funcție de felul în care doriți să vă încadrați produsele. Procesul de realizare a categoriilor este unul extrem de simplu și tot ce trebuie să faceți este să introduceți numele categoriei respective în chenarul marcat cu roșu, apoi să dați click pe ”Adaugă categorie nouă”. După ce veți bifa căsuța din dreptul categoriei, acum produsul dvs. o să facă parte oficial din categoria pe care ați făcut-o adineauri.

5. Cum setați imaginea produsului

Ultimele două panouri sunt pentru a adăuga imagini cu produsul pe care o să-l încărcați. Primul chenar marcat, ”Imagine produs” este pentru imaginea principală care va fi afișată cumpărătorului. Eventual dacă doriți să ilustrați produsul din mai multe unghiuri veți folosi cel de-al doilea chenar marcat, acesta fiind ”Galeria de produse”.

Odată ce au fost urmate indicațiile de mai sus, acum produsul dvs. este gata de publicare.

6. Cum publicați un produs

Odată ce ați terminat configurarea puteți pulica produsul, dând click pe Publică, situat în panoul din dreapta ecranului, secțiunea ‘Publică‘.

Pentru a continua adăugarea de produse, puteți consulta și celelalte tutoriale disponibile.
Sperăm că acest tutorial v-a fost de folos. Dacă aveți alte nelămuriri, nu ezitați să ne contactați pentru asistență.