1. Acasă
 2. /
 3. Docs
 4. /
 5. Tutoriale Produse
 6. /
 7. Tipuri de produse
 8. /
 9. Tipuri de produse in WooC...

Tipuri de produse in WooCommerce

În acest articol vă prezentăm tipurile de produse care există în WooCommerce și câteva date despre acestea.
Un lucru important pe care trebuie să-l reținem, este că pluginul în varianta sa default ne oferă posibilitatea de a alege 6 tipuri de produse, acestea fiind următoarele:
Produse simple
Produse grupate
Produse externe sau afiliate
Produse variabile
Produse virtuale
Produse descărcabile

Puteți da click pe oricare dintre aceste titluri pentru a sări direct la acea secțiune.

1. Produse simple

În WooCommerce, produsele simple sunt un tip de produs care reprezintă un singur articol fără opțiuni sau variante multiple. Acestea sunt cele mai simple produse pe care le poți adăuga în magazinul tău online. Caracteristicile principale ale produselor simple includ:

 1. Preț fix: Prețul unui produs simplu este constant și nu depinde de opțiuni sau variante.
 2. Fără opțiuni de configurare complexe: Nu există variante multiple sau opțiuni de configurare elaborate. Clientul cumpără exact ceea ce vede.
 3. Stoc gestionat simplu: Nivelul de stoc este gestionat la nivel de produs. Dacă ai 10 bucăți în stoc și cineva cumpără una, stocul va scădea la 9.
 4. Unică pagină de produs: Fiecare produs simplu are propria sa pagină de produs, unde poți afișa detaliile produsului, imaginile și orice informații relevante.

Această opțiune este cea principala și în același timp cea mai folosită, deoarece reprezintă lucrurile fizice care se pot livra prin curier, de exemplu un portofel.

2. Produse grupate

Prin intermediul acestei opțiuni putem realiza pentru clienții noștri un ansamblu de produse. Acest lucru este util atunci când dorim să le oferim un pachet promoțional.

Un exemplu de utilizare a produselor grupate într-un magazin online ar fi un set de cadouri în care clienții pot alege să includă diverse articole (cum ar fi o carte, o cană și o felicitare) sub o singură listare de produs.

3. Produse externe sau afiliate

Varianta aceasta este utilă atunci când avem o colaborare sau pur și simplu vrem să listăm un produs în magazinul nostru, dar pentru a putea fi cumpărat, utilizatorul va fi redirecționat către alt site.

4. Produse variabile

Produsele variabile în WooCommerce sunt produse care au opțiuni multiple sau variante, cum ar fi diferite mărimi, culori sau alte atribute. Acest tip de produs permite clienților să aleagă din diferite opțiuni atunci când cumpără produsul. Un exemplu obișnuit al unui produs variabil ar fi o pereche de pantaloni cu opțiuni pentru mărime și culoare.

5. Produse virtuale

Poate fi utilizat în cazul produselor care nu necesită livrare. De exemplu, poate aveți un anume serviciu pe care îl prestați pentru client.

6. Produse descărcabile

Opțiunea aceasta ne poate fi de foarte mare folos atunci când dorim să adăugăm produse care constă în materiale care pot fi descărcate pe computerul utilizatorului, ca de exemplu: e-bookuri, cursuri, etc.

Pentru configurarea oricărui tip de produs puteți găsi un tutorial pe site-ul nostru. Dacă nu sunteți sigur care este tipul de produs de care aveți nevoie, nu exitați să ne contactați pentru asistență.

Tot blocat? Contactați

Cum vă putem ajuta?