În cazul în care vreți să puneți spre vânzare diverse bunuri, atunci cu siguranță veți găsi foarte util panoul de control pentru categorii. Acesta vă poate fi de foarte mare folos în cazul în care doriți să aveți un magazin cât mai organizat și ușor de navigat pentru potențialii clienți.
În cazul în care nu veți regăsi instrucțiunile din acest tutorial în panoul dumneavoastră de control, vă rugăm să ne contactați pentru asistență.
Acest mic tutorial este un demo, numele magazinului, imaginile, secțiunile și textele diferă, dar nu sunt relevante. Restul rămâne la fel, contează să învățați modalitatea.
În acest tutorial vă vom prezenta:
Unde găsiți categoriile de produse
Cum creați o categorie
Puteți da click pe oricare dintre aceste titluri pentru a sări direct la acea secțiune.
1. Unde găsiți categoriile de produse
În panoul de control, secțiunea „Produse”, dați click pe „Categorii”.
Apoi pentru a adăuga o categorie, veți merge la secțiunea „Adaugă categorie nouă”.
2. Cum creați o categorie
Mai întâi va trebui să vă creați categoria sau categoriile în funcție de felul în care doriți să vă încadrați produsele. Odată ce v-ați hotărât cum să organizați produsele, veți introduce numele categoriei în câmpul denumit „Nume”.
Următorul câmp este denumit „descriptor”.
Acesta va fi automat completat după creare, dar îl puteți completa și dumneavoastră dacă doriți. Se referă la partea din adresa URL care identifică această categorie. Spre exemplu, dacă ați crea categoria „Lumanari”, pe site ar apărea: https://numesite.ro/categorie-produs/lumanari/. În acest caz, descriptorul ar fi „lumanari”. Atunci când aveți o categorie compusă din mai multe cuvinte, în descriptor vor fi trecute toate cu „-” între ele. Spre exemplu, categoria „Lumanari parfumate” va avea ca descriptor „lumanari-parfumate”.
Al treilea câmp este „Categorie părinte”.
Acesta va fi completat doar când doriți să creați o subcategorie. Pentru categorii principale va trebui să rămână selectat „Nespecificat”.
Pentru detalii despre cum să creați o subcategorie, consultați articolul: Crearea unei subcategorii.
Câmpul „Descriere„ este opțional. Dacă doriți, însă, să-l completați, aici veți scrie o scurtă descriere a categoriei pe care doriți să o creați.
Ultimul câmp pe care ar fi indicat să-l completați este denumit „Miniatură” și se referă la imaginea categoriei.
Dați click pe „Încarcă/adaugă imagine” pentru a seta imaginea categoriei.
După ce ați completat toate câmpurile obligatorii, dați click pe „Adaugă categorie nouă” pentru a crea categoria.
Sperăm că acest tutorial v-a fost de folos. Dacă aveți alte nelămuriri, nu ezitați să ne contactați pentru asistență.