1. Acasă
  2. /
  3. Docs
  4. /
  5. Tutoriale Produse
  6. /
  7. Categorii si Subcategorii
  8. /
  9. Crearea unei subcategorii

Crearea unei subcategorii

În acest tutorial vă vom prezenta cum să creați o subcategorie. Urmați acest tutorial doar după ce ați creat o categorie. Puteți consulta acest tutorial pentru mai multe detalii despre crearea categoriilor: Organizarea produselor în magazinul online, în funcție de categorii.

În cazul în care nu veți regăsi instrucțiunile din acest tutorial în panoul dumneavoastră de control, vă rugăm să ne contactați pentru asistență.

Acest mic tutorial este un demo, numele magazinului, imaginile, secțiunile și textele diferă, dar nu sunt relevante. Restul rămâne la fel, contează să învățați modalitatea.

În acest tutorial vă vom prezenta:
Unde găsiți subcategoriile de produse
Cum creați o subcategorie

Puteți da click pe oricare dintre aceste titluri pentru a sări direct la acea secțiune.

1. Unde găsiți subcategoriile de produse

În panoul de control, secțiunea „Produse”, dați click pe „Categorii”.

Apoi pentru a adăuga o subcategorie, veți urma un proces similar celui de adăugare categorii, în secțiunea „Adaugă categorie nouă”.

2. Cum creați o subcategorie

Veți completa toate câmpurile din secțiunea menționată mai sus (nume, descriptor – opțional, descriere – opțional). Apoi ce va face diferența între categorie și subcategorie este câmpul „Categorie părinte”.

Aici va trebui să alegeți categoria principală a cărei subcategorie doriți să creați. Categoria părinte poate fi inclusiv o subcategorie, creându-se astfel o „subsubcategorie”.

Spre exemplu noi am ales categoria părinte „Lumanari”, pentru aceasta putem crea subcategorii precum „Parfumate” și „Neparfumate”.

Puteți adăuga și o imagine pentru subcategorie (precum puteți adăuga și la categorii), în secțiunea „Miniatură”, dând click pe „Încarcă/adaugă imagine”.

Apoi la modul de afișare aveți mai multe opțiuni, în funcție de ce doriți să afișați pe pagina categoriei/subcategoriei respective:

După ce ați completat toate câmpurile obligatorii, dați click pe „Adaugă categorie nouă” pentru a crea subcategoria.

Sperăm că acest tutorial v-a fost de folos. Dacă aveți alte nelămuriri, nu ezitați să ne contactați pentru asistență.