1. Acasă
  2. /
  3. Docs
  4. /
  5. Tutoriale Produse
  6. /
  7. Etichete și Atribute
  8. /
  9. Ce este un atribut de pro...

Ce este un atribut de produs și cum îl adaug

În WooCommerce, un “atribut de produs” este o caracteristică sau o proprietate specifică a unui produs care poate fi utilizată pentru a diferenția și clasifica produsele în magazinul online. Aceste atribute pot include, de exemplu, dimensiuni, culori, materiale sau alte caracteristici relevante pentru produs.

Atributele de produs pot fi definite și gestionate în panoul de administrare WooCommerce și pot fi asociate produselor individuale pentru a oferi mai multe informații și opțiuni de selecție pentru clienți. De exemplu, dacă vinzi tricouri, atributele de produs ar putea fi dimensiunile (S, M, L, XL) sau culorile disponibile.

Scopurile atributelor

Atributele au două utilizări importante în WooCommerce:

  1. filtrarea produselor după atribute: în magazinul online puteți avea filtre după care produsele să fie triate precum culoare, mărime, brand etc.
  2. crearea produselor variabile: pentru a crea un produs variabil trebuie să adăugați diferite atribute în funcție de care să fie configurate variațiile.

Adăugarea unui atribut

Pentru a adăuga, edita și elimina atributele accesați ProduseAtribute.

Apoi veți putea adăuga cu ușurință un atribut. În primul rând trebuie să-i dați un nume și ar fi indicat să setați și un descriptor.

Există opțiunea și de a activa arhivele. Dacă o activați veți putea afișa pe o pagină toate produsele cu acel atribut.

De asemenea, e indicat să setați o comandă de sortare implicită. Opțiunile disponibile sunt: „Nume”, „Nume (numeric)”, „ID termen” sau „Comandare personalizată”.

Configurarea termenilor

După adăugarea atributelor va trebui să configurași termenii lor. Mergeți în secțiunea alăturată, unde sunt afișate atributele existente, și dați click pe „configurează termenii”.

Asemănător creării de atribute, veți avea câteva câmpuri de completat, precum nume și descriptor.

Odată ce ați creat atributele, ele vor putea fi folosite în configurarea produselor variabile. Puteți consulta tutorialul nostru pentru mai multe detalii: Adăugarea produselor variabile în magazinul online.

Sperăm că acest tutorial v-a fost de folos. Dacă aveți alte nelămuriri, nu ezitați să ne contactați pentru asistență.

Tot blocat? Contactați

Cum vă putem ajuta?