1. Acasă
  2. /
  3. Docs
  4. /
  5. Tutoriale Produse
  6. /
  7. Tipuri de produse
  8. /
  9. Adăugarea produselor vari...

Adăugarea produselor variabile în magazinul online

În acest articol vă prezentăm cum să configurați produsele variabile în magazinul online. Acest pas trebuie urmat după ce ați adăugat un produs. Pentru mai multe detalii consultați articolul: Adăugarea generală de produse în Woocommerce.

Acest articol este dedicat persoanelor care sunt interesate în a învăța modul de funcționare al panoului de control, administrarea produselor în magazinul online, numit ‘Woocommerce’, așa cum puteți vedea și în panoul de control, deasupra meniului ‘Produse’

În cazul în care nu veți regăsi instrucțiunile din acest tutorial în panoul dumneavoastră de control, vă rugăm să ne contactați pentru asistență.

Acest mic tutorial este un demo, numele magazinului, imaginile, secțiunile și textele diferă, dar nu sunt relevante. Restul rămâne la fel, contează să învățați modalitatea.

În acest tutorial vă vom prezenta:
Unde găsiți produsele variabile
Cum creați un produs variabil
Cum creați un atribut
Cum creați variații
Crearea automată a variațiilor

Puteți da click pe oricare dintre aceste titluri pentru a sări direct la acea secțiune.

1. Unde găsiți produsele variabile

Dacă sunteți interesat în a crea un astfel de produs, atunci va trebui să selectați ”Produse variabile” din meniul derulant care poate fi găsit în panoul de control ”Date Produs”.

2. Cum creați un produs variabil

Varianta aceasta de produse este utilă atunci cand vreți să adăugați bunuri de același tip, dar care au o multitudine de variante. De exemplu, dacă veți vrea să urcați un tricou pentru a-l pune spre vânzare, acesta cel mai probabil va putea fi achiziționat pe mai multe mărimi sau culori – nu are sens să creați câte un produs pentru fiecare culoare sau fiecare mărime , nu?

Așadar creați unul, îi creați atributele dorite (precum culoare, mărime , dimensiune, etc) și apoi le selectați și folosiți la variații , după cum este explicat în acest tutorial.

Odată ce ați ales opțiunea produse variabile, procesul de completare a câmpurilor este simplu și relativ similar cu celelalte tipuri de produse până în momentul în care vom ajunge la tab-ul de atribute.

3. Cum creați un atribut

Dacă ați completat datele până aici, pentru a putea configura variațiile de produse, mai intâi este nevoie să configurați tab-ul ”Atribute” și abia după aceea o să aveți posibilitatea de a crea variațiile pentru produsul dvs. Ca să faceți acest lucru, dați click pe ”Atribute” care se regăseste în partea stângă a panoului cu ”Date produs”.

Ulterior o să vă apară în partea dreaptă un chenar din care puteți alege atributele în funcție de preferință, iar ca să-l adăugați veți apăsa pe butonul ”Adaugă” care este lângă meniul de unde vă alegeți atributele. Acestea se pot crea de la zero prin intermediul opțiunii ”Atribute produs personalizate”.

Dacă ați dat click pe ”Adaugă”, acum o să vă puteți alege numele atributului și să-i oferiți diferite valori. Ca de exemplu, la nume puteți scrie ”Mărime”, iar în chenarul cu valori o să scrieți mărimile pe care este disponibil produsul dvs. Înainte de a da click pe butonul ”Salvează atributele”, este necesar să bifați căsuța ”Folosit pentru variații”.

În cazul în care nu doriți crearea unui atribut de la zero, aveți varianta în care puteți selecta din cele disponibile în meniul derulant.

Imediat după ce veți adăuga atributele dorite, vă vor apărea mai multe opțiuni care trebuiesc configurate. Eu de exemplu am ales ”Culoare” și ”Mărime”, iar odată cu adăugarea acestora au apărut și alte câmpuri. Un lucru important pe care trebuie să-l știți este că fiecare atribut pe care îl creați o să trebuiască să-i setați și o valoare.

Eu de exemplu am ales la ”Culoare” să trec ”Alb”, respectiv ”Negru”, iar pentru ”Mărime” am adăugat 3 tipuri, mai exact S, M și L. De asemenea, un lucru foarte important atunci când creați un produs variabil și sunteți la faza în care trebuie să configurați atributele, va trebui să bifați căsuța ”Folosit pentru variații” care se regăsește lângă chenarul cu valorile atributului. Acum că am terminat cu această parte, mai trebuie decât să apăsăm pe butonul ”Salvează atributele”.

4. Cum creați variații

Acum că ați completat secțiunea cu atribute, putem continua procesul de adăugare a produselor variabile. Așadar, vom trece în următorul tab, adică cel numit ”Variații”.

Ulterior o să vă apară variația pe care ați creat-o, moment în care o să vă alegeți atributele create de dvs. După ce faceți acest lucru, dați click pe săgeata din partea stângă a butonului ”Înlătură” pentru a putea completa caracteristicile specifice pentru setul de atribute pe care l-ați ales.

Singurul câmp obligatoriu este cel al prețului obișnuit, daca nu-l completați, atunci variația dvs. n-o să fie vizibilă cumpărătorilor. După ce terminați, dați click pe butonul ”Salvează modificările” care se regăseste sub variație.

5. Crearea automată a variațiilor

Până acum v-am arătat metoda de creare manuală a variațiilor, însă acest lucru nu este tocmai eficient atunci când vine vorba de gestionarea produselor care vin într-o gamă mai largă. Așadar, în continuare o să vă prezint cum procedăm atunci când avem de administrat un produs care vine în diverse variații.

Pentru început o să selectăm din panoul de control ”Date produs” -> ”Variații” -> “Creează variații de la toate atributele” și pe urmă vom da click pe ”Mergi”. Făcând acest lucru, pluginul ne va crea în mod automat câte o variație pentru fiecare atribut în parte. Un lucru care țin să vi-l reamintesc este să nu uitați să completați prețul pentru fiecare variație în parte, în caz contrar, aceasta nu va fi vizibilă clienților dvs.

Odată ce ați terminat configurarea puteți pulica produsul, dând click pe Publică, situat în panoul din dreapta ecranului, secțiunea ‘Publică‘.

Pentru a continua adăugarea de produse, puteți consulta și celelalte tutoriale disponibile.
Sperăm că acest tutorial v-a fost de folos. Dacă aveți alte nelămuriri, nu ezitați să ne contactați pentru asistență.