1. Acasă
 2. /
 3. Docs
 4. /
 5. Marketing
 6. /
 7. Marketing Magazin Online
 8. /
 9. De ce ar trebui să includ...

De ce ar trebui să includ bannere în magazinul online și cum ar trebui să arate

În acest articol vă prezentăm beneficiile aduse de bannerele personalizate pe site-ul magazinului dumneavoastră, dar și câteva sfaturi pentru crearea lor.

Bannerele personalizate sunt un instrument important pentru promovarea unui site, ghidând utilizatorii către acțiunile pe care dumneavoastră doriți ca ei să le întreprindă. O abordare strategică și creativă în utilizarea lor poate aduce beneficii semnificative pentru afacere.

Utilitatea bannerelor personalizate

Bannerele personalizate sunt importante pentru un site din mai multe motive:

 1. Promovarea conținutului: oferă o modalitate eficientă de a promova conținutul relevant și important, cum ar fi produsele, serviciile sau ofertele speciale ale site-ului. Acestea pot atrage atenția vizitatorilor și îi pot îndruma către conținutul relevant pentru ei.
 2. Cresterea implicării utilizatorilor: pot fi concepute pentru a le oferi utilizatorilor o experiență interactivă sau pentru a-i încuraja să efectueze anumite acțiuni, cum ar fi abonarea la newsletter sau accesarea unei oferte speciale.
 3. Creșterea conștientizării brandului: prin utilizarea bannerelor personalizate, un site poate consolida și crește conștientizarea brandului său. Bannerele pot include elemente distinctive ale brandului, cum ar fi logo-ul, culorile și mesajele cheie.
 4. Promovarea evenimentelor speciale sau a campaniilor de marketing: pot fi utilizate pentru a promova evenimente speciale, lansări de produse sau campanii de marketing. Acestea pot fi actualizate și adaptate în funcție de nevoile și obiectivele specifice ale afacerii.
 5. Optimizarea conversiilor: pot fi utilizate pentru a direcționa traficul către paginile cheie ale site-ului sau pentru a ghida utilizatorii prin procesul de cumpărare. Prin îmbunătățirea navigării și a experienței utilizatorilor, bannerele pot contribui la creșterea ratei de conversie și la generarea de venituri.

Unde poate fi un banner folosit

Dimensiunea unui banner și modalitatea în care îl plasezi sunt dictate de scopul său și de locul în care este amplasat, influențând modul în care transmiți informația.

În primul rând, este important de menționat că bannerele au informații diferite în funcție de dispozitivul pe care sunt afișate.

 • pentru mobil dimensiunile recomandate sunt minim 480 x 640px și maxim 640 x 800px
 • pentru desktop este important ca lățimea să nu depășească 1600px, iar înălțimea poate fi ajustată în funcție de cât de consistentă este informația pe care doriți să o includeți

Apoi, bannerele pot fi afișate în diferite locuri pe site, în funcție de scopul lor:

 • într-un carusel pe pagina „acasă”
 • bannere promoționale pe paginile „acasă” sau „magazin”
 • bannere pentru categorii
 • pentru cupoane de reducere
 • pentru înscrierea la newsletter
 • pe pagina „despre” pentru a evidenția anumite date despre companie

Caracteristicile cheie ale unui banner promoțional

Așadar, dacă v-ați hotărât la includerea bannerelor în magazinul dumneavoastră online, vă prezentăm câteva informații importante de știut. Indiferent dacă le creați dumneavoastră sau apelați la servicii profesioniste, sunt câteva caracteristici pe care orice banner ar trebui să le aibă:

Design atractiv și captivant

Bannerul ar trebui să aibă un design vizual plăcut, care să atragă atenția utilizatorilor și să-i încurajeze să interacționeze cu el. Utilizarea culorilor vibrante, a imaginilor de înaltă calitate și a elementelor grafice interesante poate îmbunătăți impactul vizual al bannerului.

De asemenea, designul bannerului trebuie să fie clar și aerisit. Un banner încărcat cu multe elemente va fi greu de urmărit pentru utilizator și nu își va atinge scopul de marketing.

Bannerele pot fi folosite inclusiv pentru prezentarea categoriilor. Astfel, dacă doriți să le utilizați în acest scop, nu este necesar să includeți toate produsele din acea categorie, ci doar unul, două reprezentative.

Mesaj clar și concis

Mesajul transmis de banner ar trebui să fie clar, concis și ușor de înțeles. Utilizatorii ar trebui să înțeleagă imediat ce se oferă sau ce acțiune se așteaptă de la ei în urma interacțiunii cu bannerul.

Apel la acțiune clar

Bannerul ar trebui să includă un apel la acțiune (CTA) clar și convingător, care să încurajeze utilizatorii să efectueze o anumită acțiune, cum ar fi să facă clic pentru a accesa o ofertă specială sau pentru a afla mai multe informații.

Schemă de culori relevantă

Schema de culori este indicat să se asocieze cu cea a site-ului dumneavoastră. De asemenea, schema site-ului este bine să fie inspirată din cea a logo-ului. Astfel se păstrează coerența designului.

Vă puteți folosi de asemenea de semnificațiile culorilor. Pentru a le stârni anumite sentimente utilizatorilor puteți căuta semnificația culorilor în funcție de ce aveți nevoie, dar și de specificul produselor/serviciilor pe care le vindeți.

În general, un banner eficient pentru un site web este unul care reușește să atragă atenția utilizatorilor, să comunice un mesaj clar și să îi încurajeze să efectueze o acțiune dorită, contribuind astfel la atingerea obiectivelor de marketing ale site-ului.

Actualizarea bannerelor

Este recomandabil să modificați bannerele după o perioadă de timp, în funcție de lansarea unor noi produse, campanii de marketing, reduceri etc.

Linkuri utile

Dacă doriți să creați dumneavoastră bannerele, acestea sunt câteva linkuri care vă pot fi de folos:

Dacă nu știți la cine să apelați pentru crearea bannerelor, ne putem ocupa chiar noi de asta. Contactați-ne pentru o ofertă personalizată!

Tot blocat? Contactați

Cum vă putem ajuta?