1. Acasă
 2. /
 3. Docs
 4. /
 5. Legislatie
 6. /
 7. Pentru Magazinul Online
 8. /
 9. Care sunt elementele lega...

Care sunt elementele legale pe care trebuie să le includem în magazinul online

Orice website care folosește datele personale ale clienților, procesatoare de plăți, curier și facturare trebuie să includă secțiuni de politică și confidențialitate, termeni și condiții, politică de retur, de cookies etc. Aceste date sunt de obicei găsite în subsolul de pagină, cu linkuri către paginile dedicate.

Dacă v-ați întrebat de ce sunt necesare, vă explicăm mai departe care este implicația fiecărui element legal din magazinul dumneavoastră online WooCommerce.

Politică de confidențialitate

O politică de confidențialitate informează vizitatorii site-ului despre modul în care sunt colectate, utilizate și protejate datele lor personale. Existența acestor informații pe website este cerută de Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR) al Uniunii Europene.

Noi adăugăm întotdeauna aceasta pagină pe magazinul dumneavoastră, pentru a ne asigura că este construit conform reglementărilor. Această pagină este construită cu informații standard. Dacă însă doriți să personalizați politica, ne puteți trimite un document cu informațiile pe care doriți să le includem.

Termeni și Condiții

Termenii și condițiile stabilesc un acord legal între proprietarul site-ului și utilizatorii acestuia. Aceștia definesc drepturile și obligațiile fiecărei părți în ceea ce privește utilizarea site-ului și serviciilor acestuia.

Termenii și condițiile pot include prevederi privind drepturile de autor, mărcile comerciale și alte proprietăți intelectuale asociate cu conținutul site-ului. Aceste prevederi protejează proprietarul site-ului împotriva utilizării neautorizate a conținutului său.

Dacă site-ul implică tranzacții comerciale sau plăți online, termenii și condițiile pot stabili detalii importante despre prețuri, taxe, modalități de plată și politici de returnare sau rambursare. Aceste informații sunt esențiale pentru a clarifica aspectele financiare și pentru a evita neînțelegerile cu clienții.

De asemenea, aceste informații sun condiții obligatorii pentru implementări. Atât procesatoarele de plăți, cât și firmele de curierat cer existența lor pentru aprobarea implementărilor. Dacă nu sunt prezente, nu puteți accepta plăți și livra comenzi.

Aceștia cer informații specifice precum:

 • în câte zile este realizată livrarea și prin ce metodă
 • logo-urile procesatorului de plată, firmei de curierat și programului de facturare
 • politica de retur

Cum am menționat și la politica de confidențialitate, termenii și condițiile pot fi personalizate de dumneavostră dacă doriți. În caz contrar le vom folosi pe cele standard.

ANPC

Este important să includem informații relevante despre Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru a asigura transparența și conformitatea cu legislația în domeniul protecției consumatorilor.

De asemenea, este necesar să oferim informații despre modalitățile de soluționare a litigiilor în cazul unor eventuale conflicte între utilizatori și site sau între utilizatori și furnizorii de produse/servicii prezentați pe site, inclusiv informații despre mediatori sau alte autorități competente.

Adăugăm mereu aceste imagini cu linkurile aferente:

https://ec.europa.eu/consumers/odr
https://anpc.ro/ce-este-sal/

Includerea acestor informații despre ANPC pe un website demonstrează angajamentul față de respectarea legislației și protejarea drepturilor consumatorilor, oferindu-le acestora acces la informații utile.

Date de contact

Anumite legi și reglementări pot impune proprietarilor de site-uri să furnizeze informații clare și accesibile despre modul în care aceștia pot fi contactați. Acestea includ datele firmei (nume și CUI/CIF), precum și datele prin care utilizatorii pot fi contactați (telefon, email).

În general, includerea datelor de contact pe un website este importantă pentru a facilita comunicarea cu utilizatorii, a construi credibilitate și încredere, a răspunde rapid la întrebări și probleme.

Toate aceste elemente sunt adăugate de noi în procesul de construire a magazinului online. Ne asigurăm întotdeauna că site-ul dumneavoastră este în conformitate cu reglementările legale.

Tot blocat? Contactați

Cum vă putem ajuta?