1. Acasă
 2. /
 3. Docs
 4. /
 5. Informatii utile generale
 6. /
 7. Administrare
 8. /
 9. Rolul de Shop Manager

Rolul de Shop Manager

Ce este rolul de ‘shop manager’ (manager magazin online) in administrarea magazinului dvs online?

Rolul de manager magazin

pe care il primiti pe perioada garantiei tehnice oferite de noi (in care preluam toata raspunderea asupra partii tehnice, rezolvam orice problema tehnica gratuit, mentinem actualizarile, facem optimizarile tehnice periodice) este suficient pentru o administrare completa a magazinului dvs, incluzand editare, adaugare, stergere produse, categorii, etc, si tot ce tine de magazinul propriu zis – ba chiar puteti edita si pagini cu design daca doriti, precum prima pagina, deoarece aveti acces la editorul vizual usor de folosit special conceput pentru clienti, si avem tutoriale si suport si pentru acest lucru.


Rolul de administrator tehnic

il pastram noi pe toata durata contractuala a garantiei, atat inclusa in oferta cat si daca prelungiti. Este rolul care prezinta riscuri majore deoarece poate instala si modifica setari critice care pot pune in pericol stabilitatea, siguranta, sau chiar distruge aspectul, face magazinul nefunctional – de aceea il pastram noi pentru a va putea oferi garantia.
Totusi, puteti prelua in orice moment si acest control tehnic total, magazinul va apartine dupa ce il platiti – doar sa retineti ca va trebui sa renuntati la garantia tehnica oferita de noi.

Diferente intre Shop Manager si Aministrator Tehnic

Rolul de Shop Manager în magazinul online cu WooCommerce

Shop Manager este un rol specific WooCommerce care permite utilizatorilor să gestioneze aproape toate aspectele magazinului online, fără a avea acces complet la funcționalitățile de administrare ale site-ului web. Acest rol este ideal pentru persoanele care sunt responsabile cu gestionarea inventarului, comenzilor, rapoartelor de vânzări și cu interacțiunea directă cu clienții, dar care nu necesită acces la setările mai tehnice ale site-ului.

Responsabilități și Permisii ale Shop Manager-ului

 • Gestionarea Produselor: Adăugarea, editarea și ștergerea produselor.
 • Procesarea Comenzilor: Vizualizarea comenzilor, editarea statusurilor acestora și gestionarea retururilor.
 • Rapoarte: Acces la rapoarte de vânzări, stocuri și alte date relevante pentru performanța magazinului.
 • Cupoane: Crearea și gestionarea cupoanelor de reducere.
 • Setări: Acces suficient la anumite setări WooCommerce, cum ar fi metodele de livrare și opțiunile de plată.

Diferențe cheie între Shop Manager și Administrator

 1. Acces la Setările Site-ului:
  • Administrator: Acces complet la toate setările site-ului, inclusiv schimbarea temelor, instalarea și dezinstalarea pluginurilor, modificarea codurilor sursă, gestionarea altor utilizatori.
  • Shop Manager: Acces limitat la setările specifice WooCommerce și nu poate modifica aspecte critice ale site-ului.
 2. Securitate:
  • Administrator: Poate modifica orice aspect, inclusiv setările de securitate ale site-ului, ceea ce îi conferă un potențial risc mai mare dacă accesul este compromis.
  • Shop Manager: Are permisiuni limitate care reduc riscul de a face modificări periculoase sau nedorite la nivelul întregului site.
 3. Gestionarea Utilizatorilor:
  • Administrator: Poate adăuga, modifica sau șterge orice conturi de utilizator, inclusiv alte conturi de administrator.
  • Shop Manager: Nu are acces la gestionarea conturilor de utilizator din afara sferei WooCommerce.

De ce este suficient rolul de Shop Manager pentru gestionarea unui magazin?

Subliniem faptul că rolul de Shop Manager este special conceput pentru a permite gestionarea eficientă a unui magazin online fără riscurile asociate cu permisiunile unui Administrator. Acest lucru ajută la protejarea site-ului împotriva modificărilor accidentale sau malitioase care ar putea afecta funcționarea acestuia sau securitatea datelor.

Prin limitarea accesului la funcții esențiale și necesare doar pentru administrarea magazinului, Shop Manager-ul are suficient control pentru a opera zi de zi fără a avea posibilitatea de a instala module sau teme care ar putea introduce vulnerabilități în sistem.

Această abordare nu numai că protejează integritatea site-ului dar și îi oferă o mai mare încredere în securitatea și stabilitatea operațiunilor online, permițându-i să se concentreze pe creșterea afacerii în loc să se preocupe de problemele tehnice.

Utilizatorul normal de regula nu cere niciodata acces la controlul tehnic deoarece nu are nevoie, asadar nu va faceti griji, ne ocupam noi de partea tehnica, astfel incat aveti timp sa va ocupati de afacerea pe care o aveti, fara batai de cap!

Cateva reguli generale de luat in calcul

Modulele au un impact major asupra functionalitatii, securitatii, optimizarii. Au ‘puteri’ mari si pot modifica/controla/afecta multe lucruri odata instalate si activate.

Daca nu este un modul vital si care doar el poate executa acea functionalitate (precum ar fi modulul unui anumit curier cu care clientul trebuie neaparat sa lucreze), modulele trebuie dovedite in timp si de catre suficienti utilizatori (modulele de acest gen au de regula ani de functionare si peste 1 milion de instalari active, cu un rating bun si cereri de suport/probleme putine)

Exista suficienta documentare despre functionalitatile sale, securitate, optimizare si compatibilitati.Apoi trebuie vazut in raport cu situatia proprie, alte module care functioneaza in prezent (dezvoltatorul modulului nu poate lua in calcul fiecare configuratie, asadar chiar daca e un modul bun, tot pot aparea probleme, depinzand de la caz la caz)

Chiar daca dupa instalarea initiala ar parea ca functioneaza in regula, modulele trebuie sa primeasca si actualizari de securitate si functionalitate pentru a isi pastra aceste aspecte si in raport cu evolutia celorlalte module si ale platformei, asadar este un mediu complex care trebuie luat in calcul nu doar in momentul instalarii ci si pe viitor, oricand putand sa apara probleme, daca nu cu modulul in sine cu el in raport cu altele, cand se face o actualizare a altor module, de exemplu.

Chiar si in cazul acestor module, trebuie limitat maxim numarul lor, asadar orice se poate face ca solutie speciala doar pentru o anumita functionalitate, ar trebui facut asa.modulele adauga de asemenea si multe alte functionalitati de regula, care nu sunt necesare, si toate contribuie la degradarea performantei si securitatii.

Atat timp cat noi suntem responsabili cu garantia tehnica si optimizarea acestui magazin online, nu vom putea instala module la cererea clientului (cu cateva exceptii, cele care au o buna testare dovedita in timp si de suficienti utilizatori, si daca nu afecteaza compatiblitatile/securitatea/optimizarea), ci doar ce stim noi ca functioneaza si putem testa si avea controlul asupra; module mai folosim uneori, dar de regula bine testate si variantele premium.


Desigur, daca doriti sa instalati module, puteti prelua controlul si instala ce doriti, doar ca noi nu va vom mai putea oferi garantia, optimizarea si suportul.
Daca decideti sa preluati controlul, trebuie doar sa confirmati asta, si sa mentionati ca renuntati la garantie/suport.