1. Acasă
  2. /
  3. Docs
  4. /
  5. Tutoriale Editor Vizual
  6. /
  7. Editor Vizual Elementor
  8. /
  9. Editarea unei pagini cu e...

Editarea unei pagini cu editorul vizual Elementor

Editarea unei pagini cu editorul vizual Elementor

(atentie: noi va vom spune daca aveti acest editor vizual sau altul!)

Acest mic tutorial este un demo, numele magazinului, imaginile, sectiunile si textele difera dar nu sunt relevant, restul este la fel, conteaza sa invatati modalitatea.

In lista de pagini, din panoul de control, partea stanga (pagini)

Pagini, alegere Acasa (intrare pe pagina), Editeaza cu Elementor. Se va deschide editorul vizual. Este exact ceea ce vedeti acolo va fi si pe pagina magazinului dvs.

 

Editarea cu editorul vizual este foarte simpla, se da click pe un element, fie ca este o imagine sau text, iar in stanga va aparea panoul sau de editare

Cand este text, pur si simplu se editeaza textul din chenarul aparut in stanga la editare (atentie sa nu editati altceva in afara de text, de exemplu sa nu editati codul pentru bold (text ingrosat), care ar fi <b>

Nu trebuie sa stiti aceste lucruri, editati doar textul.

La imagini, se da click pe imagine si in stanga va aparea editarea imaginii, tindand deasupra ei va aparea ‘alege o imagine’, unde se poate alege alta din biblioteca de imagini deja incarcate sau se poate incarca una noua.

Este important ca, daca incarcati o imagine noua, sa folositi dimensiunea potrivita dupa incarcare; sub editarea imaginii apare ‘Dimensiune imagine’, de unde puteti selecta o dimensiune mai mica, in functie de cat de mare trebuie sa fie imaginea (daca lasati o dimensiune prea mare si nu este necesara, se va incarca greu site-ul)

Doar la slider (carusel) mare este nevoie de imagini mai mari (dar tot maxim 1500px), la restul trebuie mici (precum 500px)

Daca doriti sa editati fonturi sau culori, si acest lucru este simplu si vizual. Cand editati un element (imagine, text, sectiune), mergeti pe butonul Stil, si acolo veti avea Culoare text, Tipografice (alegere font)

In meniul “Avansat” (cel de langa Stil), aveti aranjamentul, unde puteti adauga spatiu, daca este necesar.

 

Puteti sterge un element dand click pe el si apasand delete, pur si simplu.

Daca ati gresit ceva, puteti folosi Undo (ctrl+z pe tastatura).

Aveti si istoric in bara de jos, pe langa butonul ‘Actualizeaza’, unde puteti reveni la o versiune anterioara.

Cand doriti sa modificati o imagine de fundal, trebuie sa selectati intreaga sectiune; dati click dreapta in afara elementului (adica langa text sau imaginea in sine, spatiul de pe langa), dar in sectiunea sa, si va aparea ‘Editeaza sectiune’

Acolo veti putea edita imaginea de fundal sau culoarea de fundal.

In acest caz este o imagine, si mergand pe Stil, apare

Daca doriti sa adaugati un element nou, precum o imagine sau text, puteti alege tipul elemntului din lista. Dati click pe acel patrat ca in imaginea de mai jos, si apar diverse optiuni de adaugare elemente. Trageti acel element ales in pagina, apoi mutat oriunde in pagina, prin tragere (orice element poate fi mutat prin tragere – tinut si tras pana unde doriti)

Daca doriti sa duplicati un element si editati ulterior, puteti da duplicare

Click dreapta pe element, si Fa duplicat

Cand doriti sa publicati modificarile facute, apasati pe Actualizeaza

Daca doriti sa aprofundati subiectul, despre stilizare si editari mai avansate, puteti citi si tutoriale https://comunitateawordpress.club/prezentare-generala-a-sectiunii-cum-sa-va-stilizati-sectiunile/