Pentru a instrui motoarele de căutare să indexeze numai prima pagină a site-ului WordPress și să nu indexeze celelalte pagini, puteți utiliza o combinație între fișierul robots.txt și meta tag-uri. Fișierul robots.txt indică motoarelor de căutare ce pagini sau secțiuni ale site-ului dvs. să parcurgă, în timp ce metaetichetele pot fi utilizate pentru a indica motoarelor de căutare să nu indexeze anumite pagini.

Iată o abordare pas cu pas:

 1. Actualizați fișierul robots.txt:
  Acest fișier este utilizat pentru a da instrucțiuni crawlerelor web. Puteți edita acest fișier pentru a nu permite căutarea tuturor paginilor, cu excepția primei pagini (de obicei, pagina principală).

Actualizați fișierul robots.txt
Puteți edita fișierul robots.txt direct dacă aveți acces la directorul rădăcină al site-ului. Iată un exemplu de bază despre cum ar putea arăta fișierul robots.txt:

User-agent: *
Disallow: /
Allow: /$ # This allows the root (home page) only

SAU

2. Folosiți Meta Tag-uri pentru alte pagini (preferabil):
Va trebui să adăugați un meta tag noindex la secțiunea head a fiecărei pagini pe care nu doriți să fie indexată. Acest lucru este un pic mai complicat în WordPress, deoarece necesită fie editarea fișierelor PHP ale temei, fie utilizarea unui plugin care vă permite să adăugați metaetichete personalizate la pagini individuale.

Editati functions.php al temei (preferabil sa fie tema child, pentru a nu pierde modificarile la urmatoarea actualizare a temei)

function add_custom_meta_tags() {
  if (is_front_page() || is_home()) {
    echo '<meta name="robots" content="index, nofollow">';
  } else {
    echo '<meta name="robots" content="noindex, nofollow">';
  }
}

add_action('wp_head', 'add_custom_meta_tags');