1. Acasă
  2. /
  3. Docs
  4. /
  5. Informatii utile generale
  6. /
  7. Domenii Web
  8. /
  9. Cum sa transferi domeniul...

Cum sa transferi domeniul web

Pentru a transfera domeniul web, fie la un alt registrar, fie dreptul sau de folosinta (schimbare detinator), sunt necesari cati pasi simpli. Nota: noi putem face transferul pentru clientii nostri, trebuie doar sa ne anuntati si ne ocupam noi. Acest tutorial se aplica doar clientilor care au deja un domeniu web inregistrat si vor sa il foloseasca ca adresa magazinului, altfel nu trebuie sa faceti nimic, noi va inregistram un domeniu nou, inclus in ofertele noastre, nu platiti separat.

Transfer drept de folosinta

Transferul dreptului de folosinta se intampla cel mai des, in cazul clientilor nostri, atunci cand au deja un domeniu web inregistrat pe persoana fizica si doresc sa il transfere pe persoana juridica (cel mai des atunci cand au inregistrat o firma noua intre timp), lucru necesar pentru a il folsi pentru magazinul online, atat legal cat si pentru diverse integrari, precum un procesator de plata care cere ca domeniul web sa fie detinut de catre societatea comerciala cu care se ei fac contractul (cel mai cunoscut pentru aceasta cerinta obligatorie fiind Netopia)

Cum transfer domeniul web de pe persoana fizica pe persoana juridica?

Daca domeniul web inregistrat este .ro, atunci il poti administra direct de la autoritatea nationala a domeniilor web, si anume ROTLD. Indiferent unde ai inregistrat domeniul web .ro, el poate fi administrat aici.

Adresa de administrare a domeniului web este https://rotld.ro/domadmin/

Acolo trebuie scris numele domeniului web si parola. Pentru a avea acces la parola (daca nu aveti deja), puteti cere resetarea parolei

Veti primi pe email dvs (email-ul setat atunci cand ati inregistrat domeniul web), o legatura pentru resetarea parolei. Dati click pe ea si urmati pasii pentru a seta o parola noua.

Nota: daca doriti sa ne ocupam noi mai departe de transfer drept folosinta, doar ne dati aceasta parola (costul transferului este de 70 lei deoarece se prelungeste valabilitatea domeniului web cu inca 1 an)

Dupa ce ati setat noua parola va puteti loga in cont si administra domeniul web, inclusiv transfer. Dati click pe administrare si alegeti din urmatoarele optiuni “Cheie de autorizare pentru ‘Transfer drept de utilizare'” – foarte important sa fie aceasta optiune aleasa, altfel transferul de pe persoana fizica pe persoana juridica nu va fi efectuat!

Veti obtine cheia in urmatorul pas. Aceasta cheie o puteti folosi dvs pentru transfer (acolo unde aveti domeniul web inregistrat), sau ne-o oferiti noua si va facem noi transferul (doar achitati 70 lei taxa de prelungire valabilitate, care este obligatorie la orice transfer – noi o platim mai departe).

Transfer la alt registrar (mutare domeniu web)

Acest lucru poate fi necesar cand aveti deja un domeniu web inregistrat si doriti sa il mutati de la registrarul curent (acolo unde l-ati achizitionat), de exemplu pentru a il avea noi in grija.

Pasii sunt la fel ca cei de mai sus, doar ca alegeti optiunea “Cheie de autorizare pentru ‘Transfer la alt registrar'”.

Aceasta cheie ne-o oferiti noua, ne ocupam noi, dvs doar achitati taxa de prelungire domeniu web cu inca 1 an, exact ca si in celalalt caz.

Cum vă putem ajuta?